OM


”Stur, stur nummer” blev der gjaldet ud i gymnastiksalen fra en lærer, da en genert og introvert dreng skulle til og lave sit show, som ”stærkmand” foran elever og forældre i 4. klasse. Det var til årgangens skoleforestilling og den lille dreng i stærkmands-kostumet, var mig.

Jeg husker tydeligt alle øjnene der kiggede på mig. Det var jeg ikke vant til, så mine ben skælvede da også mens jeg stod der og kiggede skræmt ud til publikum, og famlede mig frem i det lille show. Men jeg gennemførte det, blev på scenen til ende, i min synlige nervøsitets favør.

Det var mit første møde med skuespil.

Jeg var en lille, stille og genert dreng i folkeskolen. Jeg havde ikke i det fjerneste drømt om at oplevelsen i gymnastiksalen skulle blive startskuddet som skuespiller. Men det gjorde det, og i dag lever jeg for at forløse mit potentiale og dyrke gode oplevelser og fællesskaber.

Min rejse ind i faget er nok ikke den typiske. Modsat at dyrke teater i barndommen, som mange andre skuespillere har gjort, har jeg altid gået meget op i fodbold. I dag er det stadig en stor interesse for mig, at følge med, og somme tider ser jeg da også kampe i tv og tager på stadion, for at opleve dramaet.

Fodbold som kunstform kan noget specielt for mig, som skuespil også kan. Der er klare lighedspunkter, og begge kunstarter handler først og fremmest om fællesskaber. Det kan samle og integrere folk på tværs af forskelligheder, hvor f.eks. passion, samarbejde, træning og potentiale er nøgleord for mig. Jeg elsker at lege og træne, og dygtiggøre mig på træningsbanen, i øvelokalet og arenaen! At medvirke til at skabe og se nogle fantastiske oplevelser, alene og sammen med andre, er for mig rigtig fedt at være med til.

Så da jeg i en alder af 36 år søgte ind på Skuespillerakademiets grundforløb i 2021, var det grundlæggende med udgangspunkt i hvad fodbold har givet mig af glæde i mit liv, og stadig gør. Når jeg i dag er med i film som skuespiller, er det med en dybtliggende følelse af glæde over at være med. Jeg nyder virkelig at få, og måske give gode oplevelser videre til andre. F.eks. da jeg medvirkede som gymnasielærer i filmen ”DRUK”, som vandt en Oscar og inspirerede mennesker over hele kloden. Det var på mange måder en helt unik og fantastisk oplevelse at være en del af, og som jeg nok aldrig vil glemme.

Når jeg i dag er med i film som skuespiller, er det med en dybtliggende følelse af glæde over at være med. Jeg nyder virkelig at få, og måske give gode oplevelser videre til andre.

Oplevelser som denne, og flere tilkendegivelser fra nær og fjern, gjorde blandt andet at jeg besluttede mig for at søge ind på Statens Scenekunstskoles skuespillerlinje i efteråret 2021. Der er ikke mange der kommer ind på skolen hvert år, men jeg ved bare at jeg løbende vil stræbe efter min passion for faget via uddannelser og film. Dermed dyrker jeg de gode oplevelser og historier som skuespiller, og måske inspirerer mig selv og andre i kunstens tjeneste.